۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۱۶
شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
کد خبر: ۱۰۴۴۱۴
روزنامه جمهوری اسلامی:

پزشکیان کار خوبی کرد که به شرم الشیخ نرفت | این قبیل بحث‌ها را نباید ادامه داد، ما موضوعات زمین‌مانده زیادی داریم

پزشکیان کار خوبی کرد که به شرم الشیخ نرفت |  این قبیل بحث‌ها را نباید ادامه داد، ما موضوعات زمین‌مانده زیادی داریم
با گذشت حدود یک هفته از توقف رسمی جنگ غزه و برگزاری اجلاس شرم‌الشیخ مصر، هنوز بحث‌های مربوط به اینکه آیا بهتر بود ایران در این اجلاس شرکت کند یا نه، در رسانه‌ها به ویژه فضای مجازی ادامه دارد.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: با گذشت حدود یک هفته از توقف رسمی جنگ غزه و برگزاری اجلاس شرم‌الشیخ مصر، هنوز بحث‌های مربوط به اینکه آیا بهتر بود ایران در این اجلاس شرکت کند یا نه، در رسانه‌ها به ویژه فضای مجازی ادامه دارد. برای کشوری مثل ایران که موضوعات زمین‌مانده مهم و حیاتی زیادی دارد، پرداختن بیش از اندازه ضرورت به این قبیل موضوعات، اتلاف وقت، هدر دادن نیرو و بی‌توجهی به موضوعات اساسی است. این واقعیت را در چند محور می‌توان تصدیق کرد.

۱- کسانی که ابعاد مختلف آتش‌بس در غزه را زیر نظر دقیق دارند به این نتیجه رسیده‌اند که این ماجرا تا اینجا دو بخش واضح داشت؛ آزادسازی اسرای اسرائیلی که نتانیاهو نتوانسته بود با دو سال جنگ آنها را آزاد کند و نمایش معجزه‌گر بودن دونالد ترامپ رئیس ‌جمهور خودشیفته آمریکا در برابر دوربین‌های بین‌المللی به ویژه در جهان عرب و اسلام. باید اعتراف کرد که ترامپ و نتانیاهو در این دو بخش بسیار با موفقیت نقش بازی کردند و به هر دو هدف نیز رسیدند. آزادی گروگان‌های صهیونیست از اسارت حماس توانست نتانیاهو را از یک مخمصه بزرگ داخلی نجات بدهد و راه را برای ادامه توطئه‌های ضدفلسطینی که او در سر دارد هموار نماید. ترامپ نیز ضمن مطرح ساختن خود به عنوان «مرد صلح جهانی» که مدعی است تاکنون آتش ۸ جنگ را خاموش کرده، تمام سران حاضر در اجلاس شرم‌الشیخ را تحقیر کرد تا خودشیفتگی خود را ارضا نماید. این اجلاس غیر از همین نمایش شخصی و آن تحقیر عمومی هیچ خاصیتی نداشت.

۲- پیش‌بینی صاحبنظران مستقل در سطح منطقه و جهان این بود که رژیم صهیونیستی بعد از رسیدن به خواسته‌های خود در این نمایش آتش‌بس، به جنگ علیه مردم غزه ادامه خواهد داد. از هم‌اکنون نشانه‌های تحقق این پیش‌بینی نمایان شده‌اند.

۳- جنبش حماس هرچند اعلام کرده زیر بار خلع سلاح نخواهد رفت ولی رژیم صهیونیستی و آمریکا مصمم هستند به عمر حماس پایان بدهند. بخشی از این هدف را با گنجاندن این تعهد که حماس در مدیریت آینده غزه دخالت نکند عملی کرده‌اند و در مورد بخش خلع ‌سلاح و پایان دادن به عمر مبارزاتی حماس، جدال ادامه خواهد یافت. بنابراین، صلحی در کار نیست و دو طرف به درگیری مسلحانه ادامه خواهند داد.

۴- رژیم صهیونیستی و آمریکا ذاتاً خواستار بلعیدن منطقه هستند و در چارچوب سلطه‌جوئی بر کشورهای عربی و اسلامی آسیای غربی قطعاً به توطئه‌های خود ادامه خواهند داد. آنچه در این مرحله تحت عنوان آتش‌بس غزه صورت گرفته، زمینه‌سازی برای هموار کردن مسیر ادامه توطئه است. بنابراین، هرگونه همراهی با این مرحله از «توطئه مشترک اسرائیلی – آمریکائی» کمک رساندن به بانیان این توطئه چند مرحله‌ای است.

۵- نجات یافتن مردم غزه از جنگ و بی‌خانمانی، باعث خرسندی هر انسان آزاده است، افسوس که بسیار بعید است این خرسندی پایدار و همیشگی باشد. در مرحله کنونی، نفرت عمومی ملت‌ها در سراسر جهان از رژیم صهیونیستی یکی از عوامل اصلی توقف جنگ غزه بود ولی نمی‌توان اطمینان داشت این توقف، موقت نباشد و بعد از عادی شدن فضای بین‌المللی «توطئه مشترک اسرائیلی – آمریکائی» ازسر گرفته نشود.

۶- ابراز نظر و عقیده افراد و احزاب در زمینه لزوم شرکت رئیس ‌جمهور ایران در اجلاس شرم‌الشیخ فی‌نفسه مفید و نشانه آزادی اندیشه است کمااینکه خودداری رئیس ‌جمهور پزشکیان از شرکت در این اجلاس نشانه ارزیابی دقیق از شرایط بود. اکنون وقت آن است که طرفداران نظریه لزوم شرکت ایران در اجلاس شرم‌الشیخ با شجاعت اعلام کنند موضع دولت در این ماجرا دقیق بود. نماینده ایران در صورت حضور، علاوه بر اینکه هیچ مجالی برای ابراز نظر و تأثیرگذاری نداشت، مثل بقیه سران تحقیر هم می‌شد در حالی که به اشغالگران رسمیت می‌داد.

۷- این قبیل بحث‌ها را نباید ادامه داد. ما موضوعات زمین‌مانده زیادی داریم که تلاش برای کاهش فاصله مردم با حکمرانان مهم‌ترین آنهاست. در این زمینه، مسئولان شعارهای خوبی می‌دهند ولی از عمل خبری نیست. قلم‌ها، زبان‌ها و ذهن‌ها باید برای نشان دادن راه‌های عملی این کاهش فاصله فعال شوند و به حکمرانان رهنمود بدهند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی